Skip to content

Standardne nastavitve

10/11/2009
by

Prebral sem zanimiv članek Davida J. Harringtona v online reviji AEC Edge, ki govori o predlogih, kako pripraviti nekaj osnovnih nastavitev v programih Revit.

LINE WEIGHTS

Tudi mene je na začetku frustriralo, kako bi bilo najbolj pametno pripraviti debeline črt, saj jih Revit omogoča kar 16 za poljubno število meril. Nekako sem sestavil spodnjo razpredelnico, ki jo še vedno uporabljam. Dejansko koristim v večini primerov le debeline črt številka 1, 6, 8 in 10.

David predlaga zanimivo rešitev, ki jo bom po vsej verjetnosti prevzel tudi sam pri naslednjih projektih. Zagovarja namreč tezo, da v večini primerov ne potrebujemo definirati več kot dve različni merili – v njegovem primeru sta to merili 1:100 in 1:200. Revit pri vseh ostalih merilih uporablja najbližjo definicijo črte (ne vzame pa debelejše). Poleg tega predlaga da prvo vrstico (št. 1) uporabite za primere, ko morate v svojih družinah še določene črte definirati, zato izbere banalno majhno vrednost; enako storite tudi z zadnjo vrstico (št. 16), ki jo koristite v primerih, ko definiranje ni v vaši presoji. Predlog, ki ga ponuja, izgleda tako:

OBJECT STYLES

Ko imamo definirane debeline črt, sledi še pomembnejši korak, to je nastavljanje stilov za posamezne objekte oz. družine. David predlaga super rešitev, ki jo toplo priporočam vsem začetnikom v Revitu. Najprej definirajte vse debeline črt na 1 – to je številka, za katero boste vedeli, da jo morate še določiti. Nato pa po korakih določajte debeline za vsak element, tako da ustreza vašim željam (debelina črte pri pogledu in prerezu, barva in tip črte). Še dodatno se lahko opozorite na potrebo določitve stilov tudi z izbiro zelo žive in neobičajne barve (David predlaga roza barvo), za elemente pri katerih še ne veste, kakšne nastavitve bi vam ustrezale – tako boste takoj opazili, ko boste prvič prišli v tako situacijo.

To seveda storite najprej v projektni predlogi (project template). Nato pa v primeru kasnejših sprotnih popravkov pri projektnem delu, projektno predlogo samo posodobite s funkcijo Transfer Project Standards in izberete seveda samo opcijo Object Styles.

Advertisements
No comments yet

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: