Skip to content

Panelni sistem s prečkami

22/06/2010
by

Na zgornji vizualizaciji lahko vidite enostavni fasadni panelni sistem, ki sem ga zmodeliral s pomočjo kombiniranja oz. gnezdenja (nesting) posameznih družin. Najprej sem zmodeliral enostavno vertikalno prečko kot Generic Model družino. To družino sem nato uvozil v osnovno družino Generic Model – Line Based, kjer sem jo razmnožil z ukazom Array in parametriziral tako, da je število prečk odvisno od maksimalnega vnešenega razmika med prečkami. Načeloma bi lahko te dve družini združil v eno (Line Based), a sem se odločil za bolj razčlenjen sistem, ki omogoča še večjo kontrolo parametriziranja. V naslednjem koraku sem začel z novo družino Curtain Wall Panel, v katero sem vnesel sistem vertikalnih prečk in dodal parametre, ki kontrolirajo stranske odmik ter geometrijsko prilagajanje celotni geometriji panela. Zmodeliral sem še nosilno ploščo panela, nato pa sem panel vnesel v projekt.

Nekatere parametre, kot so material nosilne plošče, stranski odmiki in maksimalni odmiki prečk, sem definiral kot skupne parametre (Shared Parameters). Na tak način lahko panele spreminjamo kar preko popisa panelov. Večina parametrov je vrste Instance, se pravi so specifični za vsak element posebej, kar omogoča želeno različnost panelov, dočim prečke ostajajo definirane s Type parametri (značilni za posamezni tip znotraj družine oz. vse elemente istega tipa).

Na spodnjem videu prikazujem, kako lahko praktično uporabimo družino in kako enostavno je prilagajanje sistema. S klikom na sliko zgoraj ali TUKAJ pa si lahko tudi družino prenesete na svoj računalnik ter jo uporabite.

Advertisements
No comments yet

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: