Skip to content

BIM v podjetju SCT d.d.

29/10/2010
by

Tokrat z veseljem objavljam strokovne članke kolegov iz Tehničnega biroja podjetja SCT d.d., ki so sodelovali na preteklih kongresih – “32. zborovanje gradbenih konstruktorjev Slovenije” in “10. slovenski kongres o cestah in prometu”. Kljub običajnim težavam sprejemanja novih tehnologij in uvajanja le-teh v projektivi, kolegi vztrajno orjejo ledino in sproti prikazujejo konkretne in atraktivne rezultate, ki odražjo logične prednosti BIM tehnologij, ki se bodo tako ali drugače sčasoma standardizirale tudi pri nas.

Prvi članek “Optimizacija gradnje v podjetju SCT d.d.” opisuje uporabo tehnologije informacijskega modeliranja zgradb z vidika izvajalca in prikazuje primere dobre prakse. (Do celotnega članka dostopite s klikom na spodnjo sliko.)

Drugi članek “Virtualna gradnja v podjetju SCT d.d.” pa opisuje načine iskanja poti k optimalnejši pripravi in izvedbi projektov, s katerimi se ukvarjajo v Tehničnem biroju podjetja.

Očitno se BIM le prebija tudi na naša tla in prepričan sem, da bo število BIM uporabnikov kmalu začelo potenčno naraščati. In prav je tako.

Advertisements
No comments yet

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: