Skip to content

Autodesk Project Vasari

01/12/2010
by

Na portalu Autodesk Labs, valilnici novih tehnologij in programske opreme, je na voljo brezplačen program Autodesk Project Vasari (potrebna je le registracija na portalu).

Po tem, kar sem prebral na blogu Davida Lighta “Revit: Everything Autodesk Revit & BIM”, gre za super brezplačni program, neke vrste lahko (Light – LT) verzijo programa Revit, o kateri so mnogi že sanjali v preteklosti. Program je namenjen geometričnemu in parametričnemu modeliranju konceptualnih zasnov, omogoča pa še celostno energetsko analizo in solarno študijo. Gre v bistvu za združitev konceptualnega masnega okolja poznanega iz Revita, energetske analize po principu programa Green Building Studio ter solarne študije, ki je bila del analiz v programu Ecotect Analysis. Za uporabo programa je potreben zagon le ene datoteke, ki si jo shranite na disk ali usb ključ, program namreč deluje po principu računalništva v oblaku (cloud computing), brez kakršne koli inštalacije!

Program je namenjen tudi vsem uporabnikom, ki še niso uporabljali programa Revit. Prav njim so na voljo že takoj na začetku kakovostni video tutoriali, preko katerih se spoznajo z osnovami uporabe programa.

Obstoječi Revit uporabniki pa se bodo v programu Project Vasari počutili povsem domače, saj kot rečeno program deluje na Revitovi platformi. Omogočena je tudi uporaba Vasari modelov v Revitu in obratno, saj tudi Project Vasari uporablja .rvt končnice datotek.

Tudi sam sem si seveda z navdušenjem takoj priskrbel kopijo programa in upam, da kmalu najdem čas za prvi test, saj se mi zdi, da bi znali biti rezultati navdušujoči!

Za konec pa še en kratki predstavitveni video za Project Vasari (več jih lahko najdete še na Youtube-u).

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: