Skip to content

velike Malenkosti #3.2

22/12/2010
by
  • Select Previous

Kolikokrat se mi je že zgodilo, da sem označeval več posameznih elementov, potem pa sem pri zadnjem pozabil držati tipko Ctrl, da bi element dodal k ostalemu izboru, kar je pomenilo, da sem posledično izgubil izbor prejšnjih “n” izbranih elementov. Besed, ki sem jih po tem običajno izrekel, na blogu seveda ne bom pisal, a mislim, da nisem edini, ki je podobne besede izrekal v enakih situacijah, kajne? Ves stres je povsem nepotreben, če enostavno kliknemo na desni gumb miške in izberemo ukaz “Select Previous”. Ta nam enostavno vrne zadnjo selekcijo elementov, ki smo jo naredili. Tako lahko povsem mirno nadaljujemo z dodajanjem novih elementov v izbor. Velika Malenkost.

  • Split

Ukaz Split je večini poznan in predvidevam, da je tudi pogost v uporabi. Ampak, ste opazili možnost “Delete Inner Segment” v opcijski vrstici?

Tudi sam sem jo spregledal. In je še kako uporabna v primerih, ko moramo element razdeliti na dva dela, vmesni del pa želimo nato odstraniti – ravno to nam ta opcija ukaza naredi samodejno. Obstaja pa tudi ukaz Split with Gap, kjer vnaprej definiramo razmik, a ta deluje le na stenah.

  • Split Face

Lahko, da ste ukaz spregledali, a tudi ta je tista velika Malenkost, ki v določenih primerih pride še kako prav. Ukaz razdeli izbrano ploskev elementa (stene, stebra, plošče, ipd.) na več posameznih ploskev, ki jih poljubno oblikujemo oz. narišemo v Sketch mode-u. Ukaz je še kako uporaben recimo v primerih, ko želimo imeti stene z različnimi barvnimi vzorci, obrobami, ipd. Razdeljeni ploskvi elementa določimo drug material z ukazom Paint – najprej določimo material, nato pa izberemo ploskev, na katero želimo nanesti nov material. Tak način sem na primer uporabil tudi pri spodnji vizualizaciji, kjer sem “pobarval” parket in barvne like na steni.

Advertisements
No comments yet

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: