Skip to content

Sončna študija – spotoma!

04/11/2011
by

2 uri in pol renderiranja za spodnjo preprosto animacijo sončne študije, se mi zdi povsem zadovoljiva hitrost. Ob tem sem seveda računalnik še vedno normalno uporabljal (uporaba interneta, pisanje članka, poslušanje radia, na trenutke tudi uporaba nekaj bolj zahtevnih programov, ipd.). Vmes sem sicer še skočil na kosilo, a takšno renderiranje naj bi tako ali tako izkoristil za podobne “aktivnosti”, kajne.

Moti me edino prevelik napis zgoraj, ki prikazuje uro. A to je posledica renderiranja na majhni velikosti (600px), se pravi, da bi bil napis za večjo velikost slike manj moteč. Kakovost renderiranja je bila nastavljena na “High“, upoštevana pa je bila tako naravna, kot tudi umetna svetloba (“Exterior: Sun and Artificial“). Reflektorja se vidi manj, kot sem pričakoval (še posebej v temi), se pravi, da bi moral popraviti družino in določiti večjo jakost žarnic.

Še en izmed tistih “stranskih produktov” Revita, za katerega ne potrebujemo posebnega znanja, a ga lahko dobimo tako rekoč spotoma, medtem ko gremo na malico.

Naslednjič si bom vzel malo več časa in bom lastnoročno pripravil vsako vizualizacijo posebej in jih bom nato združil v animacijo z bolj mehkimi prehodi med posameznimi urami – mislim, da bo tako efekt še boljši.

Advertisements
No comments yet

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: