Skip to content

Virtualna izkušnja in program STADIA 3D

22/03/2012
by

Že pred časom sem začel brskati za programi, ki omogočajo t.i. virtualne izkušnje – to je sprehajanje in doživljanje virtualnega prostora v živo (real-time render). Omenjal sem že Twinmotion, ki je super program, a se mi je zdel po prvem preskusu preveč kompleksen za tisto uporabo in izkušnjo, ki sem jo iskal… In sedaj sem našel pravo izbiro! Program Stadia 3D je tisti pravi.

Gre za še zelo svež in mlad program, ki je še vedno deležen tistega pravega entuziastičnega razvijanja, dopolnjevanja in izboljševanja. Če malo karikiram s prispodobo, je kot otrok – je v fazi, ko je začel suvereno delati svoje prve korake in že gleda proti stopnicam, ki vodijo v višje nadstropje. Za programom stoji njegov razvijalec Robert Pogue, s podjetjem Earlybird Technology Inc.

Z Robertom sva zelo hitro vzpostavila kontakt in lahko zadovoljno rečem, da zelo dobro sodelujeva v smislu povratne zanke. On na eni strani nudi hitro odzivnost pri reševanju morebitnih problemov, sam pa mu posredujem komentarje, predloge, želje, s katerimi se srečujem v procesu testiranja in pripravljanja končnih virtualnih izkušenj. Več kot pozitivno sem bil presenečen, ko mi je na primer parkrat priskočil na pomoč pri pripravi vizualizacije s t.i. beta različico programa, ki jo trenutno vzoredno razvijajo in testirajo, ter mi s tem pomagal pri časovni stiski, ki sem jo takrat imel s prvim projektom narejenim v Stadii.

 

Tako je, Stadia se je že izkazala v živo! Z birojem KošorokGartner arhitekti smo pripravili virtualno izkušnjo za njihov projekt Hiša prihodnosti, ki so ga naredili s podjetjem Lumar. Prvi odzivi so pričakovani – virtualna izkušnja je všeč večini. Kako tudi ne, možnost virtualno izkusiti prostor objekta, ki se projektira, je izjemno velika dodana vrednost k projektu. Več o samem projektu in končni virtualni izkušnji pa v naslednjem prispevku!

Kot “teaser” pa lahko pokažem kolaž slik vzetih iz omenjene virtualne izkušnje projekta KošorokGartner arhitektov. Pa kar kliknite na sliko za polno resolucijo!

Advertisements
One Comment leave one →
  1. Elvis permalink
    28/03/2012 13:07

    wow!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: